Tarihçe

28.11.2012 1669

Okulumuz Çolaklı İlkokulu, 1961 yılında 3 derslikli küçük bir köy okulu olarak açılmıştır. Öğrenci sayısının artması Beldemizde ikinci bir okul ihtiyacını ortaya çıkarmıştır ve 1998 yılında Emekli Binbaşı Sayın Yahya KURT tarafından yeni bir okul yaptırılmıştır.  Okulun ismi de Çolaklı Yahya Kurt İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.  

Okulumuzun geniş bir okul bahçesi bulunmaktadır. Bahçenin kenar şeridinde ağaçlandırma yapılmıştır. Diğer geri kalan alan Çolaklı Belediyesi tarafından asfalt zeminle kaplanmıştır. Asfaltlı alan; futbol, basketbol, voleybol ve hentbol sahaları çizilerek düzenlemesi yapılmıştır. Okul bahçesi içerisinde Çolaklı Belediyesi tarafından yaptırılan öğrencilerin beden eğitimi derslerinde kıyafetlerini değiştirdikleri bina, prefabrik kantin binası, yemekhane binası bulunmaktadır. İlköğretim Okul binası zemin kat, birinci kat ve ikinci kat olmak üzere üç kattan oluşmaktadır.              

Sosyal etkinlikler ve etkileşimler ile öğrencilerimizin hayatlarında önemli bir yer tutan okulumuz Çolaklı Belediyesinin katkılarıyla sportif etkinliklerdeki başarıları ile adından çok söz ettirmektedir. İlçede düzenlenen başata futbol olmak üzere erkeler-kızlar yıldızlar ve küçükler kategorilerindeki bütün turnuvalara katılım sağlanmış ve başarılar elde edilmiştir.